Украинският президент Володимир Зеленски заяви в четвъртък, че е дошло времето

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви в четвъртък, че е дошло времето
Коментари Харесай

Официално! Зеленски уволни Залужни, назначи Александър Сирски за главнокомандващ на ВСУ

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи в четвъртък, че е пристигнало времето за промяна на военното управление, като публично разгласи промяната на главнокомандващия армията военачалник Валерий Залужни, предава " Ройтерс ".

 

Изявленията следват дни на спекулации, че Зеленски обмисля да уволни Залужни, който е възприеман от доста украинци като национален герой за надзора на военните старания от февруари 2022 година

 

За нов главнокомандващ Въоръжените сили на УКрайна е назначен генерал-полковник Александър Сирски. За назначението първо Зеленски заяви в обществените мрежи. " Искам визията за войната да бъде единна измежду нашите бойци в Работино или Авдиевка, както и в Генералния щаб и в щаба ", сподели той.

 

Министърът на защитата Рустем Умеров сподели настрана, че е взето решение за промяна на военното управление.

 

Зеленски сподели в изказването си, че се е срещнал със Залужни.

" Обсъдихме от какво възобновяване се нуждаят Въоръжените сили на Украйна.Обсъдихме и кой може да бъде в обновеното управление на Въоръжените сили на Украйна. Времето за това обновяване е в този момент ", сподели той.

Той е помолил генерала да остане " в неговия екип ", добави той.

 

В личното си изказване Залужни сподели, че е имал  " значим и сериозен диалог " със Зеленски и че е взето решение за смяна на тактиката и тактиката на бойното поле.

" Задачите на 2022 година са разнообразни от дилемите на 2024 г. Затова всички би трябвало да се трансформират и приспособяват и към новите действителности. За да победим и дружно ", се споделя в изказването му.

" В първите най-трудни дни на Великата война ние се изправихме против лицемерен и мощен зложелател. Стояхме дружно. Нашата борба продължава и се трансформира всеки ден. Задачите от 2022 година са разнообразни от тези през 2024 година Затова всеки би трябвало да се промени и да се приспособяваме към новите действителности. Можем да победим дружно.

Благодаря на всички, които са наоколо. Екипът на Генералния щаб, Министерството на защитата, президента на Украйна. Гордея се с всеки един от Въоръжените сили на Украйна, който пази бъдещето на нашите деца. Всички бойци, сержанти и офицери. Прекланям глава пред всеки, който даде живота си за Украйна и свободата. Ние помним и ще отмъстим за всички. Украинците безусловно ще победят ", означи Залужни.

 

На собствен ред Зеленски благодари на главнокомандващия за 2-годишната отбрана на страната и сподели двамата са обсъдили кой може да влезе в обновеното управление на Въоръжените сили на Украйна.

 

" Обсъдихме от какво възобновяване се нуждаят Въоръжените сили на Украйна. Обсъдихме и кой може да бъде в обновеното управление на Въоръжените сили на Украйна. Времето за такава актуализация е в този момент. Предложих Валерий Федорович да остане в екипа “, написа той.

 

Депутатът от Върховната Рада на Украйна Олексий Гончаренко също заяви, че главнокомандващият ВСУ е освободен от служба. „ Залужни е освободен от поста си на главнокомандващ на Въоръжените сили на Украйна “, написа той в Telegram.  

 

Украинският министър на защитата Рустем Умеров също удостовери новината, че е взето решение за промяна на управлението на Въоръжените сили на Украйна.

 

За оставката на Залужни се приказва импровизирано от десетина дни. Също по този начин се твърди, че той е решил да стане дипломат в Лондон. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР